Снимки: btvnovinite.bg Арабистът проф. Владимир Чуков направи профил на терориста Брентън

...
Снимки: btvnovinite.bg Арабистът проф. Владимир Чуков направи профил на терориста Брентън
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков направи много любопитен профил на стрелеца от Нова Зеландия

Снимки: btvnovinite.bg 

Арабистът проф. Владимир Чуков направи профил на терориста Брентън Тарант, който лиши живота на 49 души в новозеландския град Крайстчърч. В предаването „ Тази събота ” по БТВ той съобщи, че стрелецът има психологични проблеми.

„ Това е човек, който е расист, човек, който живее в предишното и се пробва да възпроизведе събития от предишното в сегашното – няма значение къде е мястото, няма значение, че той не е европеец, тъй като той се обръща към Европа и смята европейците са висшата раса ”, сподели Чуков.

Според арабиста, службите би трябвало да ревизират дали стрелецът е имал връзка с паравоенни формирования. Той добави, че обиколката на Тарант на Балканския полуостров, в това число и Турция, демонстрира, че всичко това, за което приказва и написа, той го е видял с очите си.



„ Той се е запознавал историческите места, за които е чел. Интересна персона е този австралиец, живеещ в Нова Зеландия. Той като че ли е желал да попие историята на Балканския полуостров, желал е да попие събитията, които са се случили от XII в. до XIX в., в това число и нашето Освобождение. В неговото схващане излизат тези съдбоносни борби, които Османската империя губи. В неговото схващане се проиграват някакви събития, които постфактум дефинират неговото държание като терорист ”, уточни Чуков.


Според арабиста, един неевропеец приказва като европеец и балканец. Чуков добави, че терористът е бил почитател на Радован Караджич (б.р някогашен сръбски президент, наказан като военнопрестъпник), както и че събитията и личностите върху оръжията му не са инцидентни – всички те са образец за превъзходство над Османската империя(Битката при Шипченския проход, имената на Константин Асен и Фружин, Иван Страцимир и Иван Шишман).


Снимка: btvnovinite.bg

„ Събитията, свързани с историята на България, са част от една поредност. Там се появява името на Милош Обилич – сръбският Крали Марко, който се смята, че е умъртвил султан Мурад I. Той споделя, че турците би трябвало да живеят единствено на изток от Босфора, джамията „ Света София ” би трябвало да се трансформира още веднъж в църква и да бъдат разрушени всички минарета ”, добави Чуков.


Българката Валерия Делчева, която живее в новозеландския град Крайстчърч, съобщи, че след двата атентата градът е смълчан. По думите ѝ, през днешния ден е ден на състрадание и печал. „ Толкова доста обич демонстрираха новозеландците, в случай че през вчерашния ден беше ден за демонстрация на ненавист в най-уродливата ѝ форма, през днешния ден състраданието взе превез ”, сподели българката и добави, че мюсюлманската общественост в града е огромна, тъй като има две джамии. Делчева добави обаче, че всички в Крайстчърч всички живеят спокойно, макар огромното многообразие на националности.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР